Unieke sinterklaas pop ontworpen door Lief&Creatief

Deze sinterklaaspop is speciaal ontworpen voor onze Sinterklaas-voor-peuters-cursus

Voor onze nieuwe sinterklaascursus 0+ voor dreumesen en peuters, heeft Lief&Creatief deze unieke pop van Sinterklaas ontworpen. Zo kan elke peuter in Nijmegen genieten van een fantastisch eerste Sinterklaasfeest.

Achter de schermen hebben CommunicatieGemak en Lief&Creatief een zomer hard gewerkt om alle puntjes op de i te zetten. Deze pop is het resultaat van veel overleggen, voorbeelden naast elkaar leggen, haken, feedback vragen en opnieuw haken. Tot de pop helemaal perfect was om jonge kinderen op een lieve en veilige manier kennis te laten maken met sinterklaas. Iconisch, herkenbaar en lief waren onze sleutelwoorden.

We zijn heel blij met het resultaat van deze mooie samenwerking met Lief&Creatief. Hoe leuk is het om sinterklaas elke week een high five te geven? Poppen worden al decennia ingezet door pedagogen. Ze helpen om jonge kinderen te betrekken bij verhalen: met poppen breng je een verhaal tot leven. Ook kun je lastige begrippen nog eens uitbeelden.

Niet meer bang voor Sint en Piet

Al jaren worden veel peuters angstig door alle nieuwe gezichten en indrukken. Maar met deze cursus is dat gelukkig verleden tijd. Wist u dat veel peuters bang voor Piet zijn, of bang voor Sinterklaas? Zo’n onbekend gezicht dat opeens overal is en zich gedraagt als een familielid: daar zou zelfs een volwassene zich ongemakkelijk bij voelen.

Maar een pop is klein en makkelijk om te controleren. Zo kunnen peuters zonder angst onderzoeken wat sinterklaas is: ze kunnen zijn baard zien én voelen. Zo ook zijn mijter, handschoenen, jurk en mantel. Dat helpt jonge kinderen om een goed beeld te krijgen van sinterklaas.

Onze sinterklaascursus 0+ is speciaal ontworpen juist zodat jonge kinderen een heerlijk avondje kunnen beleven zonder teveel stress. Om dit mogelijk te maken is nagedacht over elke detail: van poppen tot cursusboek, en van voorleesverhalen tot gebaren bij de sinterklaasliedjes voor extra begrip en plezier.

Horen, zien en voelen

Sommige kinderen leren meer van wat ze zien (visueel), en anderen meer van wat ze horen (auditief), en andere zijn juist meer doeners: ze leren het makkelijkst door te voelen en ervaren. Voor bijna alle kinderen geldt dat de combinatie van deze 3 leerstijlen ideaal is.

Met deze lieve pop en met NGT gebaren bij de liedjes die we samen zingen bieden we een totaalpakket van beeld, geluid, en activiteiten. Zo kan elk kind tot een goed inzicht in het verloop van Sint’s bezoek komen. Ongeacht of ze makkelijker visueel leren of auditief leren, of doeners zijn.

We willen Lief&Creatief dan ook hartelijk danken voor deze mooie pop van sinterklaas. Hier gaan heel veel kinderen heel veel plezier aan beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *