Sinterklaasliedjes en verhaaltjes 0+

Vindt je peuter sinterklaas nog best spannend? Heeft het nog geen idee wat het kan verwachten? Maak spelenderwijs kennis met het sinterklaasfeest in Nijmegen. Peuters die meedoen, ervaren minder stress en moeheid deze sinterklaasperiode en hebben meer plezier in het feest. Ook draagt deze cursus bij aan de taalontwikkeling van je kind.

Sinterklaas activiteit voor peuters in Nijmegen

Elke donderdag komen we een half uur samen: na een voorlees-sessie met een verhaaltje over Dikkie Dik’s herkenbare en leuke beleving van het sinterklaasfeest, verwerken we het verhaal met een spel en zingen we sinterklaasliedjes die passen bij het thema van die week.

Na de cursus heeft je peuter inzicht in alle aspecten van sinterklaas: Hoe herken je sint en piet? Wat gebeurd er als je de schoen zet? Waar komen de cadeaus vandaan? Wat zijn chocoladeletters? Alle belangrijke figuren (Sinterklaas, Piet, het Paard) en voorwerpen (schoen, staf, mijter, wortel, chocoladeletters, cadeaus) en gebeurtenissen (intocht, ontmoeting, schoen zetten, pakjesavond en vertrek) worden rustig geintroduceerd op een speelse en interactieve manier. Eerst in het verhaaltje, en dan middels spel.

Elke week zingen we bekende sinterklaasliedjes met leuke gebaren erbij (uit de Nederlandse gebarentaal: NGT, NmG). Zo is het nóg leuker is om samen met de kinderen te zingen voor sinterklaas. Ook als je zelf niet zingt, kun je samen luisteren en met de gebaren gezellig meedoen.

De Sint is aanwezig als popje.

Bekende sinterklaasliedjes online

Je aanmelding is inclusief liedjesboek “zingen bij de schoen” met 17 bekende sinterklaasliedjes en 34 bijbehorende gebaren, en 5 jaar toegang tot online filmpjes van de gezongen liedjes met de bijbehorende handgebaren. Hoe ging dat liedje ook alweer? Lekker thuis de bekende sinterklaasliedjes online luisteren en meezingen, mét leuke bijpassende gebaren.

Wie komt er alle jaren ♫  Hij komt ♫  Zie ginds komt de stoomboot ♫  Piet wiedewiet ♫  De zak van Sinterklaas ♫  Sinterklaas kapoentje ♫  Sinterklaas is jarig ♫  Zachtjes gaan de paardenvoetjes ♫  Zie de maan schijnt ♫  Hoor de wind waait ♫  Sinterklaas goedheiligman ♫  Een Piet ging uit fietsen ♫  Hoor wie klopt daar ♫  Daar wordt aan de deur geklopt ♫  Sinterklaasje kom maar binnen ♫  O kom hier eens kijken ♫  Dag Sint en Piet ♫

Bij de liedjes is gekozen voor de moderne teksten zoals gebruikt door Zapp. Kleine aanpassingen maken de teksten racisme-vrij. Enkele echt verouderde woorden (zoals “kaatseballen in een net”) zijn ook vervangen. Door de grote herkenbaarheid van de teksten en de melodie is het plezier en de herkenning van de traditionele sinterklaasliedjes volop aanwezig.

Kun je niet op de data? Het boek met de kinderliedjes en de online filmpjes van de bekende sinterklaasliedjes zijn ook apart te bestellen. Je kunt het materiaal los bestellen, of met 30 minuten online privé begleiding. Voor meer informatie klik hier.

Wil je deze activiteit aanbieden op je kdv, peuterspeelzaal of basisschool? Neem contact op voor een aanbod op maat.

Meer babygebaren met je baby en peuter in Nijmegen? Klik hier voor ons aanbod.

Urenschema

do 12 november

10:00 - 10:30
Bijeenkomst 1
Spelenderwijs een eerste introductie op de belangrijkste figuren, enkele dagen vóór de intocht.

do 19 november

10:00 - 10:30
Bijeenkomst 2

do 26 november

10:00 - 10:30
Bijeenkomst 3

do 3 december

10:00 - 10:30
Bijeenkomst 4
We besteden extra aandacht aan het vertrek en afscheid van Sinterklaas. Veel jonge kinderen hebben anders moeite met het abrupte einde van deze periode.

Datum

nov 12 2020 - dec 03 2020

Tijd

10:00 - 10:30

Kosten

€45

More Info

Kaarten bestellen

Locatie

Bibliotheek Mariënburg
Nijmegen
CommunicatieGemak

Organisator

CommunicatieGemak
Email
[email protected]

Other Organizers

Bibliotheek Gelderland Zuid
Bibliotheek Gelderland Zuid
Website
https://www.obgz.nl
Kaarten bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *