babygebaren cursus nijmegen november

Oudercursus baby- en kindergebaren

In deze babygebaren cursus in Nijmegen leer je alles wat je wilde weten over babygebaren. De cursus bestaat uit 3 (online of live) bijeenkomsten van 2,5u met telkens 6 weken ertussen om thuis te oefenen. De eerste keer help ik je om een vliegende start te maken, en leer je al meteen 50 gebaren. Zo is al snel duidelijk hoe babygebaren op een gemakkelijke manier frustratie bij jou en bij je kind kan wegnemen.
Verder leer je over de ontwikkeling van jonge kinderen, oefenen we met het herkennen van beginnende gebaren, doen we veel spelletjes en oefeningen, en krijg je tips voor een soepele peuterpuberteit.

Online platform met gebarenfilmpjes van meer dan 100 gebaren

Ook krijg je toegang tot een online folder vol filmpjes waarin ik zeker 100 gebaren uitleg en voordoe. Zo kun je op gemak thuis oefenen en dingen opzoeken. Elke cursus komen hier op verzoek gebaren bij, die jullie graag terugzien.

Meer weten? Lees hieronder verder

De cursus babygebaren in Nijmegen

De cursus bestaat uit 3 lessen van 2,5u met telkens 6 weken ertussen om thuis te oefenen. De eerste keer bespreken we hoe je het beste kunt starten, zie je filmpjes van gebarende kinderen en leer je al meteen 50 gebaren.
 
De 2e keer gaan we in op de taalontwikkeling van jonge kinderen, en hoe je deze kunt stimuleren. Er is veel tijd voor praktische tips om babygebaren tot een succes te maken.
 
De 3e keer staat de peuterpuberteit centraal, en oefenen we alternatieven voor “nee” zeggen, omgaan met moeilijk gedrag, en leer je bijpassende gebaren. Ook staan we uitgebreid stil bij gebaren voor emoties en hoe je je kind helpt flexibeler te worden.
De 2e en 3e les is er veel ruimte voor praktische tips, uitwisselen van ervaringen met andere ouders, we oefenen gebaren door samen spelletjes te spelen, en we zingen telkens een kinderliedje met gebaren.
 
De hele periode krijg je online ondersteuning, via contact met de docent en gebarenfilmpjes op verzoek.

Meer babygebaren cursussen in Nijmegen

Deze babygebaren cursus in Nijmegen is onderdeel van een serie van cursussen die we organiseren in samenwerking met de bibliotheek Gelderland-Zuid. De cursussen vinden plaats in een mooie ruimte in de Mariënburg bibliotheek in Nijmegen centrum.

 

Corona-proof

Mocht door een Corona-uitbraak samenkomen niet mogelijk zijn, is er een online alternatief ontwikkeld. De bijeenkomst kan dan online plaatsvinden.

Urenschema

za 16 okt

9:30 - 12:15
Bijeenkomst 1
Je leert hoe je een gebaar aan je kindje aanleert, en je leert zelf 50 effectieve gebaren die je in je dagelijkse routines gaat gebruiken. Ook staan we stil bij het nut van babygebaren volgens studies en de zorg rondom kinderen met taalproblemen.

za 11 dec

9:30 - 12:00
Bijeenkomst 2
Je leert over taalontwikkeling de eerste jaren en wat je kunt verwachten. Jullie gaan ervaringen uitwisselen met de andere ouders, leren leuke liedjes met gebaren, krijgen praktische tips, en gaan spelenderwijs (nieuwe) gebaren oefenen, en je krijgt ondersteuning bij het bedenken van een gebarennaam voor je kind.

za 5 feb

9:30 - 12:00
Bijeenkomst 3
Jullie gaan ervaringen uitwisselen met de andere ouders, leren leuke liedjes met gebaren, krijgen praktische tips, en gaan spelenderwijs (nieuwe) gebaren oefenen met spellen en we oefenen gebaren rondom de peuterpuberteit.

Datum

okt 16 2021

Tijd

09:30 - 12:00

Kosten

€81

More Info

Kaarten bestellen

Locatie

Bibliotheek Mariënburg
Nijmegen
Soort cursus
CommunicatieGemak

Organisator

CommunicatieGemak
Email
[email protected]

Other Organizers

Bibliotheek Gelderland Zuid
Bibliotheek Gelderland Zuid
Website
https://www.obgz.nl
GebarenStem
GebarenStem
Website
http://www.gebarenstem.nl
Kaarten bestellen