Cursus babygebaren 2020-2021Het cursusprogramma babygebaren en kindergebaren 2020-2021 is live! We zij trots op ons brede aanbod. Met onze cursus babygebaren, gebaren met sinterklaas, voorlezen met gebaren, en kennismakingsworkshops, hebben we een leuk programma voor ouders, gastouders en alle kinderen van 0 tot 3 jaar (baby’s, dreumesen en peuters).

Online en live

Nieuw in 2020 is onze online cursus babygebaren en de online sinterklaasliedjes met gebaren. Tijdens de lock-down hebben we ons online aanbod uitontwikkeld, zodat elke cursus nu aangevuld wordt met online gebarenfilmpjes. Ook zijn de cursussen online te volgen, wanneer de live cursus geen doorgang kan vinden. Ook een online priv├ęcursus babygebaren behoort tot de mogelijkheden.

Sinterklaas

Na het succes van de eerste serie Sinterklaascursussen vorig jaar, kunt u ook dit jaar genieten van interactieve sinterklaasbijeenkomsten in de bibliotheek. Samen lezen, zingen en spelen: telkens rond een thema van de sinterklaasperiode. Ben je de liedjes vergeten? Geen punt: op u telefoon of tablet bekijkt u eenvoudig de online sinterklaasliedjes met gebaren, dan zing je zo mee. Ook bij de online sinterklaascursus krijgt u het liedjesboek “zingen bij de schoen” gratis thuisgestuurd.

Maar er is nog veel meer, zo geven we kennismakingsworkshops babygebaren. En ik ga weer voorlezen met gebaren uit de NGT tijdens de nationale voorleesweken.

babygebaren (NMG) in Nederland

De babygebaren methode is in Nederland nog niet zo lang bekend. Pas 22 jaar na de introductie van babysign in Amerika, kwam deze methode in 2008 naar Nederland, met gebaren uit de Nederlandse gebarentaal (NGT). Toen werd er al in meerdere universiteiten onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die babygebaren biedt. De effectiviteit van babygebaren is aangetoond bij onder andere autisme, bij een taalontwikkelingsachterstand, en bij TOS. Ik ben afgelopen jaren al in de literatuur gedoken, en verzamel komend jaar een mooi literatuuroverzicht dat ik z.s.m. online hoop te kunnen brengen.

Sinds de komst van babygebaren naar Nederland is er veel gebeurd, en de vraag naar cursussen neemt snel toe. Heb jij nog vragen over babygebaren? Of wil je een introductie zodat je zelf aan de slag kunt? Kom dan naar een van onze kennismakingsbijeenkomsten. De eerste kennismakingsbijeenkomst babygebaren is al op dinsdag 22 september aanstaande.

Aan de slag!

Kijk meteen bij onze cursusaanbod.

Kun je niet op de aangegeven data? Of heb je speciale wensen? We verzorgen ook cursussen aan huis. Ook denk ik graag met je mee over cursussen op maat, bijvoorbeeld leuke GebarenPret workshops op jouw kinderdagverblijf of evenement. Neem contact op voor de mogelijkheden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *