Cursussen babygebaren 2019-2020

Het cursusprogramma babygebaren en kindergebaren 2019-2020 is live! We zij trots op ons brede aanbod. Want we hebben een leuk programma voor ouders en alle kinderen van 0 tot 3 jaar (baby’s, dreumesen en peuters).

Nieuw dit jaar is onze sinterklaascursus. Na een zomer hard werken, samen met onze partners, kunnen we een complete ervaring bieden: zo komt er een prachtige handgemaakte sinterklaas handpop, gemaakt door www.liefcreatief.nl. Ook hebben we een prachtig cursusboek gemaakt met 17 bekende sinterklaasliedjes, verrijkt met 34 gebarentekeningen. En het voorleesboek is extra groot, voor een betere voorleeservaring in een groep.

Nu is er eindelijk een cursus voor die kleintjes die nog niet bekend zijn met Sinterklaas, of die nog bang zijn voor de Sint en zijn Pieten. Ben je de liedjes vergeten? Geen punt: met het liedjesboek zing je zo mee. In een veilige omgeving genieten jij en je kind van het sinterklaasfeest.

Maar er is nog veel meer, zo geven we een kennismakingsworkshop babygebaren op de SAAM familiemarkt, waar we ook in proeftuin staan. Deze gezellige dag wordt georganiseerd door stichting SAAM. Sinds hun oprichting 2 jaar geleden, organiseren ze tal van laagdrempelige bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen in Nijmegen. Heerlijk dat we daar met een gratis workshop aan kunnen bijdragen.

De babygebaren methode is in Nederland nog niet zo lang bekend. Pas 22 jaar na de introductie van babysign in Amerika, kwam deze methode in 2008 naar Nederland, met gebaren uit de Nederlandse gebarentaal. Toen werd er al in meerdere universiteiten onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die babygebaren biedt. De effectiviteit van babygebaren is aangetoond bij onder andere autisme. Ik ben afgelopen jaren al in de literatuur gedoken, en verzamel ze nu tot een mooi overzicht dat ik komende zomer online hoop te kunnen brengen.

Sinds de komst van babygebaren naar Nederland is er veel gebeurd, en de vraag naar cursussen neemt snel toe. Heb jij nog vragen over babygebaren? Of wil je een introductie zodat je zelf aan de slag kunt? Kom dan naar een van onze kennismakingsbijeenkomsten. De eerste kennismakingsbijeenkomst babygebaren is al op dinsdag 3 september aanstaande.

Dus kijk meteen bij onze cursusaanbod.

Kun je niet op de aangegeven data? Of heb je speciale wensen? We verzorgen ook cursussen aan huis. Ook denk ik graag met je mee over cursussen op maat, bijvoorbeeld leuke GebarenPret workshops op jouw kinderdagverblijf of evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *